Το SEO βοηθά τις ιστοσελίδες των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτου μεγέθους, να είναι πιο ισχυρές και πιο φιλικές προς τους χρήστες, αλλά και να κατατάσσονται σε ψηλότερη θέση στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης. Αυτό με την σειρά του έχει ως αποτέλεσμα το να προσελκύετε περισσότερους πιθανούς πελάτες και να αυξάνετε τις πωλήσεις σας. Επίσης σας βοηθά να χτίσετε μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα καθώς οι πελάτες εμπιστεύονται περισσότερο τις σελίδες που εμφανίζονται στην πρώτη σελίδα των αναζητήσεων σε μια μηχανή αναζήτησης. Μέσω του SEO λοιπόν μπορείτε να εδραιώσετε μια ισχυρή παρουσία στο διαδίκτυο και να προσπεράσετε τους ανταγωνιστές σας προσελκύοντας ολοένα και περισσότερους πελάτες.

  1. Φιλικές προς το χρήστη ιστοσελίδες

Το SEO σας βοηθά να έχετε γρήγορες και φιλικές προς τον χρήστη ιστοσελίδες. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν παραμείνει στην παλιά έννοια του SEO, νομίζοντας ότι είναι μόνο σχετικό με τη βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης, ωστόσο, σήμερα το SEO βοηθάει την βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη.

Οι καλά δομημένες ιστοσελίδες με καθαρό και δομημένο περιεχόμενο, αναγκάζουν έναν απλό επισκέπτη να παραμείνει περισσότερη ώρα, αυξάνοντας έτσι το ποσοστό προβολών. Με τον ίδιο τρόπο ένα πολύ καλό και σχετικό περιεχόμενο, αφήνει τους επισκέτες πιο χαρούμενους, και έτσι είναι πιθανότερο να λύσετε τα προβλήματά τους ή τις απορίες τους και να τους βοηθήσετε να βρουν αυτό που ψάχνουν στο site σας.

  1. Προσελκύετε περισσότερους πελάτες

Ο πρωταρχικός λόγος που έχετε μια ιστοσελίδα είναι για να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό και να αυξήσετε τον αριθμό των πελατών σας. Οι επιχειρήσεις που έχουν σελίδες βελτιστοποιημένες με SEO κερδίζουν περισσότερους πελάτες και έχουν διπλάσιο ρυθμό ανάπτυξης από όσες δεν έχουν SEO.

ΤΟ SEO είναι ίσως η πιο αποτελεσματική και προσιτή στρατηγική μάρκετινγκ που υπάρχει σήμερα. Επιπλέον θα σας φέρει ενεργούς επισκέπτες που αναζητούν ενεργά το προϊόν ή την υπηρεσία σας άρα είναι πιθανότερο να γίνουν πελάτες!

  1. Καλύτερα ποσοστά μετατροπής (conversion rates)

Οι σελίδες που έχουν βελτιστοποιηθεί με SEO φορτώνουν γρηγορότερα, είναι εύκολές στην ανάγνωση και το σερφάρισμα, και θα εμφανίζονται σωστά σε όλους σχεδόν τους τύπους συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των κινητών και tablets. Με την εύκολη περιήγηση στο site είναι πιθανότερο να τραβήξετε την προσοχή κάποιου επισκέπτη και να τον κάνετε τελικά πελάτη.

  1. Ενισχύετε την αναγνωρισιμότητά σας

Ένα από τα βασικότερα πλεονεκτήματα του να εμφανίζεσαι σε ψηλότερη θέση στις αναζητήσεις των μηχανών αναζήτησης είναι η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας της εταιρικής σας εικόνας. Όταν η σελίδα εμφανίζετε στην πρώτη σελίδα αποτελεσμάτων, είναι ευκολότερο για τους εν δυνάμει πελάτες σας να σας εμπιστευθούν και να σας προτιμήσουν.

Οποιαδήποτε επιχείρηση που θέλει να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητά της (σε τοπικό και διεθνή επίπεδο), πρέπει να επενδύσει στο SEO και να κερδίσει της υψηλότερες θέσεις σχετικά με τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με την αυτή. Οι μηχανές αναζήτησης σήμερα παίζουν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο και μπορούν να απογειώσουν ή να “θάψουν” ένα brand.

  1. Ξεχωρίζετε από τον ανταγωνισμό

Ας πάρουμε ένα παράδειγμα δύο επιχειρήσεων που βρίσκονται στην ίδια βιομηχανία, που πωλούν ομοειδή προϊόντα και σε παρόμοιες τιμές. Ένας από αυτούς έχει μια βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα, ενώ ο άλλος έχει μια μη-βελτιστοποιημένη ιστοσελίδα. Λαμβάνοντας υπόψη πως όλα τα υπόλοιπα είναι ίδια, ποια από τις δύο επιχειρήσεις πιστεύετε ότι θα προσελκύσει περισσότερους πελάτες; Ποια επιχείρηση έχει περισσότερες πιθανότητες να αυξηθεί γρηγορότερα και να γίνει πιο επιτυχημένη;

Οι μηχανές αναζήτησης και το SEO παίζουν λοιπόν τεράστιο ρόλο. Γιατί να αφήσετε τους ανταγωνιστές σας να σας προσπεράσουν;

Ζητήστε προσφορά