ΓΙΝΕ ΠΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η κρίση των ημερών και  λόγω του κορονοιού άλλαξε τις εργασιακές συνήθειες σε πολλά επαγγέλματα μεταφέροντας τον εργασιακό μας χώρο στο σπίτι. Για πολλούς ίσως φαίνεται ιδανικό να δουλεύεις με τις πυτζάμες σου από τον καναπέ αλλά πιστέψτε με κρύβει πολλές παγίδες. Βασικό πρόβλημα που έχει παρατηρηθεί είναι ότι δεν είσαι αρκετά παραγωγικός καθώς είναι πολύ ευκολότερο να αποσπαστεί η προσοχή σου όταν βρίσκεσαι στον προσωπικό σου χώρο. Ναι καλά κατάλαβες παράτα λίγο το facebook

Παράλληλα όμως είναι και μια ευκαιρία για να δοκιμάσουμε τις δεξιότητες μας σε μια μορφή εργασίας που σύμφωνα με ειδικούς θα την βλέπουμε συχνότερα στο μέλλον. Σας παρουσιάζω λοιπόν μερικά tips για να έχετε την καλύτερη απόδοση το διάστημα αυτό.

Διάλεξε συγκεκριμένο χώρο εργασίας μέσα στο σπίτι

Όσο ιδανική και αν ακούγεται η ιδέα του να εργάζεσαι από τον καναπέ και το κρεβάτι σύντομα θα καταλάβεις ότι οι επιπτώσεις στην υγεία σου δεν είναι τόσο καλές. Η λάθος στάση σώματος μπορεί να προκαλέσει χρόνια προβλήματα. Επέλεξε λοιπόν έναν συγκεκριμένο χώρο όπως εγώ ονομάζω working spot ώστε ψυχολογικά αλλά και σωματικά να μπαίνεις στο mood εργασίας όταν βρίσκεσαι εκεί. Ιδανικά αν υπάρχει ξεχωριστό δωμάτιο θα σε βοηθήσει σε περίπτωση τηλεφωνημάτων και τηλεδιασκέψεων χωρίς ενοχλήσεις από εξωτερικούς παράγοντες ( γυναίκα κλείσε την σκούπα να πάρω τηλέφωνοοοο!!!).

Τήρησε ένα πρωινό πρόγραμμα

Για να γίνεις πιο παραγωγικός βάλε μια συγκεκριμένη ρουτίνα στο πρόγραμμα σου και ξέχνα τα 5 λεπτά παραπάνω ύπνο. Η καλύτερη συμβουλή είναι να μην μείνεις καν με τις πυτζάμες αλλά να φορέσεις τα ρούχα σου όπως θα έκανες κάθε άλλη μέρα που πήγαινες στο γραφείο. Αυτό βοηθάει υποσυνείδητα τον οργανισμό και σε κάνει πιο παραγωγικό. Ο καφές φυσικά είναι βασικό εργαλείο σε αυτό το πρόγραμμα.

Μην το παρακάνεις και θέσε ωράρια

Δουλεύοντας από το σπίτι κυρίως οι ελεύθεροι επαγγελματίες συχνά πέφτουμε στην παγίδα του να αφιερώνουμε πολύ χρόνο στη δουλειά με αποτέλεσμα οι περισσότερες από αυτές τις ώρες να είναι μη παραγωγικές . Οργάνωσε τον χρόνο σου και επέλεξε συγκεκριμένες ώρες εργασίας. Αν μπορείς ακόμη καλύτερα μοίρασε αυτές τις ώρες μέσα στην ημέρα ώστε να αποφεύγεις συνεχόμενα να είσαι μπροστά από μια οθόνη.

Κράτα επαφές με την υπόλοιπη ομάδα

Σε ομαδικά projects καλό είναι να υπάρχει συνεχής επικοινωνία που θα σας γλιτώσει χάσιμο χρόνου σε περίπτωση ασυνεννοησίας. Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές όπου μπορείτε να είστε σε online επικοινωνία με την ομάδα για ανταλλαγή απόψεων και καλύτερα αποτελέσματα.

Κλείνοντας, για όσους οι εργασία τους δεν γίνεται από το σπίτι είναι μια καλή περίοδος αξιολόγησης αλλά και προετοιμασίας  για όταν ξεπεραστεί όλο αυτό. Οργανωθείτε, θέστε νέους στόχους και διορθώστε τυχόν παλιά λάθη για να είστε έτοιμοι. Φτιάξτε την στρατηγική marketing της επιχείρησης σας ώστε να ξεχωρίσετε από τον ανταγωνισμό. Ο χρόνος είναι αρκετός επομένως δεν υπάρχουν δικαιολογίες.